Carrot cake zpět

Ingredience:
vejce2 kshnědý cukr150 golej200 ml
kypřící prášek1 kshladká mouka200 gnastrouhaná mrkev200 g
nasekané ořechy hrstperníkové koření dle chutisůl špetka
vanilkový extrakt dle chuti
vejce 2 ks, hnědý cukr 150 g, olej 200 ml, kypřící prášek 1 ks, hladká mouka 200 g, nastrouhaná mrkev 200 g, nasekané ořechy hrst, perníkové koření dle chuti, sůl špetka, vanilkový extrakt dle chuti

Příprava

Mamka mi před pár dny dala kuchařku, co jsem ji věnovala, když jsem ještě žila v Irsku. Je plná úžasných receptů z Avocy, pro kterou jsem tam pracovala. Po rychlém listování jsem narazila na carrot cake, můj oblíbený. Donutil mě po dlouhé době opět zaplout do kuchyně.

Napřed si vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, kypřící prášek špetku soli a vanilkový extrakt. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a hrst nasekaných ořechů. Vlijeme do předem vymazané formy a pečeme na 170 stupňů cca hodinu. V polovině pečení jsem vrch zakryla pečícím papírem. 

Nahoru jsem dala krém z pomazánkového másla, másla, citronu a cukru.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI