Císařský trhanec zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka130 gsůl špetkakypřící prášek špetka
sušené brusinky hrstičkavejce (žloutky a bílky zvlášť)2 ksmléko230 ml
arašídový olej do těsta30 garašídový olej na pečení pár kapekmáslo na dopečení1/2 plátku
javorový sirup na politíovoce na zasypání
špaldová hladká mouka 130 g, sůl špetka, kypřící prášek špetka, sušené brusinky hrstička, vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2 ks, mléko 230 ml, arašídový olej do těsta 30 g, arašídový olej na pečení pár kapek, máslo na dopečení 1/2 plátku, javorový sirup na polití, ovoce na zasypání

Příprava

Krásné ráno, překvapte rodinu občas něčím neobvyklým k snídani. Já dnes zvolila trhanec ze špaldové mouky, sušenými brusinkami s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Vyšleháme si sníh z bílků a špetky soli. V druhé míse promícháme všechny ingredience (mouku, kypřící prášek, žloutky, mléko, olej) a přimícháme opatrně sníh. Rozpálíme velkou pánev, přidáme pár kapek oleje, nalijeme těsto, pohážeme brusinkami a přikryjeme poklicí. Pečeme do zezlátnutí z jedné strany, obrátíme, chvilku necháme opéct, roztrháme, přidáme kousíček másla a dopečeme. Podáváme zakáplé sirupem a zasypané ovocem.

2017-03-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI