Cizrnový koláč s jablky zpět

Ingredience:
uvařená cizrna250 gvlašské ořechy100 sůl špetka
prášek o pečiva bez fosfátů1 ksmed nebo třtinový cukr2 lžícevanilkový extrakt1 lžíce
citronová kůra dle chutiperníkové koření1 lžičkavejce3 ks
středně velká jablkacca 3 ks
uvařená cizrna 250 g, vlašské ořechy 100 , sůl špetka, prášek o pečiva bez fosfátů 1 ks, med nebo třtinový cukr 2 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžíce, citronová kůra dle chuti, perníkové koření 1 lžička, vejce 3 ks, středně velká jablka cca 3 ks

Příprava

A opět něco sladkého z luštěnin, a zase to nikdo nepozná. Chuť cizrny je poměrně neutrální a výživová hodnota jídla je s ní významně vyšší, než při použití obilné mouky. Koláč je také přirozeně bezlepkový.

Suroviny na těsto rozmixujeme ve výkonném mixéru a nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe půlměsíčky očištěných jablek a pečeme v předehřáté troubě při 175°C 50 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-02-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI