Čoko-ořechový chlebíček s bílou čokoládou, lyofilizovaným pomerančem, malinami a jedlými květy zpět

Ingredience (na formu 24 x 13 cm):
vejce5 kssůl špetkacukr krystal80 g
změklé máslo nebo přepuštěné150 ghladká nebo jemná špaldová mouka170 gstrouhaný kokos20 g
prášek do pečiva1 khrubě mleté ořechy120 gposekaná kvalitní čokoláda120 g
Zdobení:
bílá rozpuštěná čokoláda50 glyofilizovaný pomeranč1 lžícelyofilizované maliny1 lžíce
sušené jedlé květy1 lžička
vejce 5 ks, sůl špetka, cukr krystal 80 g, změklé máslo nebo přepuštěné 150 g, hladká nebo jemná špaldová mouka 170 g, strouhaný kokos 20 g, prášek do pečiva 1 k, hrubě mleté ořechy 120 g, posekaná kvalitní čokoláda 120 g, bílá rozpuštěná čokoláda 50 g, lyofilizovaný pomeranč 1 lžíce, lyofilizované maliny 1 lžíce, sušené jedlé květy 1 lžička

Příprava

Krásný den! Pro dnešek jsem připravila ke kávičce tuhle dobrotu. Věřím, že si pochutnáte!

Vyšleháme máslo s cukrem do světlé pěny a postupně zašleháme žloutky. 

Přidáme mouku s práškem do pečiva.

Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu, které po částech vmícháme do těsta. 

Jako poslední vmícháme kokos, ořechy, čoko. 

Dáme do vystlané formy pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů 45 minut. 

Po vychladnutí na mřížce nazdobíme a podáváme k čaji nebo kávě. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI