Ingredience: | |||||
80% čokoláda | 180 g | bílky | 3 ks | smetana ke šlehání | 100 ml |
třinový cukr | 55 g | amareto | 2 cl | sůl | špetka |
Na ozdobu a osvěžení chuti: | |||||
čokoláda nastrouhaná na hoblinky | 1 dílek | lístky máty | 2 hrsti | cukr | cca 1 lžička |
Momentálně bojuji s kašlem, jak bývá v tomto období roku obvyklé. A shodou okolností jsem se dočetla, že na kašel je dobrá čokoláda. Má být dokonce účinnější při tlumení kašle, než kodein. Jako čokoholik to samozřejmě ráda otestuji, a tak jsem nelenila a připravila jsem úžasnou pochoutku - čokoládovou pěnu.
Čokoládu nalámeme na kousky a necháme na páře rozpustit a pak necháme chvíli zchladnout, aby nebyla horká.
Mezitím si vyšleháme bílky, do kterých přidáme špetku soli. Šleháme tuhý sníh. Pak přidáváme po půlkách cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny. Ve třetí nádobě si vyšleháme šlehačku.
Zatím nám čokoláda trochu vychladla, takže ji můžeme opatrně stěrkou smíchat se sněhem. Do vymíchané hmoty přidáme i šlehačku. Opatrně přidáme alkohol a celé opět stěrkou jemně vymícháme v hladkou jednotnou čokoládovou pěnu. Plníme do skleniček a necháme vychladit.
Podáváme ozdobené strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit mátou, kterou jsme si v hmoždíři rozdrtili s cukrem.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI