Čokoládová pěna zpět

Ingredience:
80% čokoláda180 gbílky3 kssmetana ke šlehání100 ml
třinový cukr55 gamareto2 clsůl špetka
Na ozdobu a osvěžení chuti:
čokoláda nastrouhaná na hoblinky1 díleklístky máty2 hrsticukrcca 1 lžička
80% čokoláda 180 g, bílky 3 ks, smetana ke šlehání 100 ml, třinový cukr 55 g, amareto 2 cl, sůl špetka, čokoláda nastrouhaná na hoblinky 1 dílek, lístky máty 2 hrsti, cukr cca 1 lžička

Příprava

Momentálně bojuji s kašlem, jak bývá v tomto období roku obvyklé. A shodou okolností jsem se dočetla, že na kašel je dobrá čokoláda. Má být dokonce účinnější při tlumení kašle, než kodein. Jako čokoholik to samozřejmě ráda otestuji, a tak jsem nelenila a připravila jsem úžasnou pochoutku - čokoládovou pěnu.

Čokoládu nalámeme na kousky a necháme na páře rozpustit a pak necháme chvíli zchladnout, aby nebyla horká. 
Mezitím si vyšleháme bílky, do kterých přidáme špetku soli. Šleháme tuhý sníh. Pak přidáváme po půlkách cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny. Ve třetí nádobě si vyšleháme šlehačku.
Zatím nám čokoláda trochu vychladla, takže ji můžeme opatrně stěrkou smíchat se sněhem. Do vymíchané hmoty přidáme i šlehačku. Opatrně přidáme alkohol a celé opět stěrkou jemně vymícháme v hladkou jednotnou čokoládovou pěnu. Plníme do skleniček a necháme vychladit. 
Podáváme ozdobené strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit mátou, kterou jsme si v hmoždíři rozdrtili s cukrem.
Dobrou chuť.

2016-02-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI