Čokoládovo-cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou zpět

Ingredience:
středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo1 kskakao50 gnastrouhaná 70% hořká čokoláda100 g
polohrubá mouka200 gtřtinový cukr240 gsoda1 lžička
kypřící prášek1 lžičkasůl špetkacelá vajíčka2 ks
řecký jogurt200 gkokosový olej na vymazání formyburákové máslo dle potřeby
šlehačka ke šlehání dle potřeby
středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo 1 ks, kakao 50 g, nastrouhaná 70% hořká čokoláda 100 g, polohrubá mouka 200 g, třtinový cukr 240 g, soda 1 lžička, kypřící prášek 1 lžička, sůl špetka, celá vajíčka 2 ks, řecký jogurt 200 g, kokosový olej na vymazání formy, burákové máslo dle potřeby, šlehačka ke šlehání dle potřeby

Příprava

Tenhle chlebíček je hotový raz dva a dokonale vláčný a hlavně plný čokolády. Při podávání doporučuji doplnit šlehačkou ochucenou arašídovým máslem nebo například ořechovou zmrzlinou.

Nejprve si předehřejme troubu na 180°C a vymažeme formu kokosovým olejem. Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme včetně šťávy do mísy, přidáme jogurt, vajíčka, cukr a vše dobře promícháme. V jiné míse dáme dohromady mouku, kakao, špetku soli, kypřicí prášek a sodu, poté smícháme jak tekutou tak sypkou část pěkně dohromady. Vsypeme nastrouhanou čokoládu a vše nalijeme do formy. 

Dáme do trouby a pečeme cca 50-55 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím si nachystáme ochucenou šlehačku. Smetanu ke šlehání ušleháme pěkně do tuha čím víc tím líp a poté vmícháme burákové máslo , popřípadě můžeme dosladit moučkovým cukrem,ale já osobně nesladím. 

2017-01-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI