Čokoládovo-jablečný moučník zpět

Korpus:
vejce5 kscukr krupice200 gvanilkový cukr1 ks
rostlinný olej200 mlrum1 lžícehladká mouka250 g
holandské kakao30 gprášek do pečiva1 balenísůl špetka
Krém:
jablka6 ksvoda100 mlkrupicový cukr150 g
rum3 lžícehořká čokoláda100 gmáslo200 g
Poleva:
hořká čokoláda100 gmáslo50 golej1 lžíce
vejce 5 ks, cukr krupice 200 g, vanilkový cukr 1 ks, rostlinný olej 200 ml, rum 1 lžíce, hladká mouka 250 g, holandské kakao 30 g, prášek do pečiva 1 balení, sůl špetka, jablka 6 ks, voda 100 ml, krupicový cukr 150 g, rum 3 lžíce, hořká čokoláda 100 g, máslo 200 g, hořká čokoláda 100 g, máslo 50 g, olej 1 lžíce

Příprava

Dobře víte, že na to pečení sladkého moc nejsem. Za prvé to moc nejím a za druhé mi to moc nejde. Ale někdy se do toho statečně vrhnu kvůli klukům, kteří naopak mají moučníky rádi. Tentokrát jsem se inspirovala receptem z coolinarika.com. Když už moučník, tak nesmí být suchý a to tenhle opravdu není. Vyzkoušejte, když jsem ho zvládla já, tak vy určitě

Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 30 minut. Zkoušíme špejlí, zda je korpus propečený. Hotový korpus dáme vychladnout.
Jablka zbavíme jádřince, oloupeme, na nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka. Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout.
Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme. Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Nejlepší bude, když moučník vrátíte do lednice a do druhého dne si ho nebudete všímat a necháte ho uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny.

2016-11-23 Dezerty

Poznámka

Množství je uvedeno na formu velkou cca 28 - 30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem 30 x 20 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI