Korpus: | |||||
vejce | 5 ks | cukr krupice | 200 g | vanilkový cukr | 1 ks |
rostlinný olej | 200 ml | rum | 1 lžíce | hladká mouka | 250 g |
holandské kakao | 30 g | prášek do pečiva | 1 balení | sůl | špetka |
Krém: | |||||
jablka | 6 ks | voda | 100 ml | krupicový cukr | 150 g |
rum | 3 lžíce | hořká čokoláda | 100 g | máslo | 200 g |
Poleva: | |||||
hořká čokoláda | 100 g | máslo | 50 g | olej | 1 lžíce |
Dobře víte, že na to pečení sladkého moc nejsem. Za prvé to moc nejím a za druhé mi to moc nejde. Ale někdy se do toho statečně vrhnu kvůli klukům, kteří naopak mají moučníky rádi. Tentokrát jsem se inspirovala receptem z coolinarika.com. Když už moučník, tak nesmí být suchý a to tenhle opravdu není. Vyzkoušejte, když jsem ho zvládla já, tak vy určitě
Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 30 minut. Zkoušíme špejlí, zda je korpus propečený. Hotový korpus dáme vychladnout.
Jablka zbavíme jádřince, oloupeme, na nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka. Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout.
Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme. Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Nejlepší bude, když moučník vrátíte do lednice a do druhého dne si ho nebudete všímat a necháte ho uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny.
Množství je uvedeno na formu velkou cca 28 - 30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem 30 x 20 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI