Čokoládovo-ořechová bábovka zpět

Ingredience:
máslo150 gcukr krupice200 gvejce5 ks
hrubá mouka450 gmléko pokojové teploty (dle potřeby)cca 2 dlstrouhané vlašské ořechy100 g
strouhaná hořká čokoláda100 gprášek do pečiva1 balíčektuk a strouhanka či hrubá mouka na vymazání formy
máslo 150 g, cukr krupice 200 g, vejce 5 ks, hrubá mouka 450 g, mléko pokojové teploty (dle potřeby) cca 2 dl, strouhané vlašské ořechy 100 g, strouhaná hořká čokoláda 100 g, prášek do pečiva 1 balíček, tuk a strouhanka či hrubá mouka na vymazání formy

Příprava

Bábovka, která příjemně voní po vlašských ořechách....

Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě (v horkovzdušné troubě 150 °C) asi 1 hodinu - zkoušíme špejlí.  Před dopečením teplotu snížíme. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme též polévat čokoládovou tmavou či bílou polevou a zdobit vlašskými ořechy nebo čokoládovou polevu

2014-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI