Čokoládový fondán - aneb hříšné čokoládové mističky zpět

Ingredience:
máslo70 gkvalitní hořká čokoláda140 gvejce2 ks
cukr120 ghladká mouka3 lžíce
máslo 70 g, kvalitní hořká čokoláda 140 g, vejce 2 ks, cukr 120 g, hladká mouka 3 lžíce

Příprava

Ideální dezert pro chvíle kdy potřebujete rychle něco pro útěchu.

V misce nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.

V jiné misce ušleháme vece s cukrem a pak přidáme mouku. Pořádně prošleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs.

Nalijeme do 4 zapékacích misek a pečeme na 180°C asi 15 minut

Podávat můžeme s ovocem a zakysanou smetanou, se zmrzlinou… kreativitě se meze nekladou.

Nádherné chvíle (nejen) s tímto dezertem přeje Lenka

2015-05-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI