Čokoládový koláč z ricotty zpět

Ingredience:
ricotta250 gvejce3 ksmáslo40 g
čokoláda150 gcukr nebo xylitol (nemusí být)1 lžícemléko4 lžíce
kukuřičný škrob (klidně bramborový)2 lžícesůl (sníh) špetka
ricotta 250 g, vejce 3 ks, máslo 40 g, čokoláda 150 g, cukr nebo xylitol (nemusí být) 1 lžíce, mléko 4 lžíce, kukuřičný škrob (klidně bramborový) 2 lžíce, sůl (sníh) špetka

Příprava

Mám pro vás další tip na recept, když vás honí mlsná. Je s čokoládou, ricottou a navíc bez mouky! Tak pojďme na to.

Čokoládu rozehřejeme s máslem. Dobře to jde v mikrovlnné troubě, ale zkoušejte to při nízkém výkonu a po krátkých intervalech. Vždy pečlivě promíchejte, až je hmota tekutá, hladká a lesklá.

Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do lehké pěny, potom ji přidáme do misky k čokoládě.

Promícháme, přidáme mléko, škrob a ricottu. Pečlivě promícháme. Poté do směsi stěrkou opatrně vmícháme sníh. 

Troubu rozehřejeme na 170°C.

Formu si vyložíme papírem na pečení.

Těsto nalijeme do formy a pečeme 35 - 40 minut. 

Necháme mírně zchladnout, vyklopíme na mřížku a nejlepší je vychlazený druhý den z lednice 

Dobrou chuť.

2018-12-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI