Cuketová bábovka zpět

Ingredience:
mouka (kombinujeme hladkou s polohrubou)350 gskořice špetkajedlá soda1/2 lžičky
kypřící prášek1 kscukr180 gvejce3 ks
řepkový olej200 mlcuketa nastrouhaná nahrubo300 gzakysaná smetana1 kelímek
mouka (kombinujeme hladkou s polohrubou) 350 g, skořice špetka, jedlá soda 1/2 lžičky, kypřící prášek 1 ks, cukr 180 g, vejce 3 ks, řepkový olej 200 ml, cuketa nastrouhaná nahrubo 300 g, zakysaná smetana 1 kelímek

Příprava

I stará česká klasika lze pojmout netradičně a to třeba přidáním cukety. Budete se divit, ale je to úžasná kombinace. Cuketa dodá bábovce vláčnost a znamenitou chuť.

Prosáté suché ingredience (cukr, mouku, skořici, sodu a kypřící prášek) nasypeme do mísy a přidáme mokré ingredience (vejce, smetanu a olej).

Ze všech surovin vymícháme těsto, do kterého nakonec přidáme ještě nastrouhanou cuketu. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 50 - 55 minut.

2017-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI