Cuketový perník s hruškami zpět

Ingredience:
nahrubo nastrouhaná cuketa500 gpolohrubá mouka350 gcukr krupice200 g
bílý jogurt200 grostlinný olej150 mlvejce3 ks
kypřící prášek do perníku1 ksperníkové koření1 lžícekakao3 lžíce
hrušky dle potřeby
nahrubo nastrouhaná cuketa 500 g, polohrubá mouka 350 g, cukr krupice 200 g, bílý jogurt 200 g, rostlinný olej 150 ml, vejce 3 ks, kypřící prášek do perníku 1 ks, perníkové koření 1 lžíce, kakao 3 lžíce, hrušky dle potřeby

Příprava

Máte rádi vláčný perník? A potřebujete zpracovat cuketu? Tak obojí zkombinujte a máte super moučník. A pokud máte ještě zralé hrušky, přidejte je taky. Miluju léto a jeho kombinace chutí a vůní.

Příprava je velmi jednoduchá. Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Troubu předehřejte na 180°C.

Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřícím práškem. Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience a nakonec přidejte cuketu. Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečícím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný. Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami.

Pečte 35 minut, zkuste špejlí. 

2018-10-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI