Ďábelský čokoládový dort

zpět
Ďábelský čokoládový dort
Korpus:
mandlová mouka125 gvejce4 kskakao2 lžičky
vinný kámen (kypřící prášek)2 lžičkykokosový olej2 vrchovaté lžícekokosové mléko2 dcl
vysokoprocentní hořká čokoláda100 gxylitol dle chuti
Krém:
kokosové mléko (tuhá část)2 lžícemascarpone250 gšlehačka ke šlehání200 ml
vysokoprocentní hořká čokoláda100 gzralé banány (výborné i s jahodami)2 ks
mandlová mouka 125 g, vejce 4 ks, kakao 2 lžičky, vinný kámen (kypřící prášek) 2 lžičky, kokosový olej 2 vrchovaté lžíce, kokosové mléko 2 dcl, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, xylitol dle chuti, kokosové mléko (tuhá část) 2 lžíce, mascarpone 250 g, šlehačka ke šlehání 200 ml, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, zralé banány (výborné i s jahodami) 2 ks

Příprava

Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut. 

Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme. 

Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. 

2018-03-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI