Dezert z mandlí, karobu, datlového sirupu a kokosové smetany zpět

Ingredience:
loupané nesolené mandle150 gmandlové mléko Provamel dle potřebyvoda dle potřeby
karob4 lžícekokosová smetana soyatoo ke šlehání1 balenídatlový sirup2 lžíce
Vivani hot chocolate na posypání
loupané nesolené mandle 150 g, mandlové mléko Provamel dle potřeby, voda dle potřeby, karob 4 lžíce, kokosová smetana soyatoo ke šlehání 1 balení, datlový sirup 2 lžíce, Vivani hot chocolate na posypání

Příprava

Dostala jsem chuť na nějakou mlsku a z Vánočního pečení mi zbylo poměrně dost mandlí. Takže jsem si řekla, že bych mohla vymyslet nějaký dezertík. Při vytváření dezertu se mi malej několikrát natáhl lžičkou po vyšlehané kokosové smetaně a trochu si uloupil. Když jsem ochutnala tak jsem si řekla, že o takovou dobrotu ho nemůžu připravit.

Namočíme do vysoké sklenice mandle přes noc. Zalijeme je mandlovým mlékem ze 2/3 a z 1/3 vodou, přidáme karob, zamícháme, přikryjeme alobalem a dáme přes noc do lednice.
Ráno vyndáme z lednice, přidáme datlový sirup, rozmixujeme. 
Ušleháme si kokosovou smetanu Soyatoo je dost sladká, není třeba přislazovat. nečekejte od ní úplně pevnou konzistenci.

Pokud budete chtít zdobit světlým krémem je třeba si na jeden dezert odebrat vyšlehanou smetanu. Na jeden dezert 2 lžíce. Já odebrala asi ta 10 lžic.

Smícháme rozmixované mandle se smetanou, já přidala větší polovinu našlehané smetany, krátce směs pomixujeme. Plníme do sklenic, ozdobíme smetanou a posypeme Vivani hot chocolate.

Do dětské verze jsem přidala kulatozrnnou rýži a ozdobila jahodami.

Obdobný dezert lze připravit i z neslaných kešu oříšků.

2016-01-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI