Domácí tvarohovo-smetanová zmrzlina s broskvemi zpět

Ingredience:
přezrálé broskve250 - 300 gměkký tvaroh250 gsmetana na šlehání150 ml
moučkový cukr dle chutišťáva z citronu nebo limetky dle chuti
přezrálé broskve 250 - 300 g, měkký tvaroh 250 g, smetana na šlehání 150 ml, moučkový cukr dle chuti, šťáva z citronu nebo limetky dle chuti

Příprava

V létě je nejlepším osvěžením zmrzlina, teda kromě piva :-D Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí. Jak na to vám napíši v receptu.

Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru, podle toho, jak je ovoce sladké, přisladíme moučkovým cukrem. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíte. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit. Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká. A to je vše.

2015-08-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI