Ingredience: | |||||
přezrálé broskve | 250 - 300 g | měkký tvaroh | 250 g | smetana na šlehání | 150 ml |
moučkový cukr | dle chuti | šťáva z citronu nebo limetky | dle chuti |
V létě je nejlepším osvěžením zmrzlina, teda kromě piva :-D Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí. Jak na to vám napíši v receptu.
Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru, podle toho, jak je ovoce sladké, přisladíme moučkovým cukrem. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíte. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit. Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká. A to je vše.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI