Ingredience: | |||||
celá vejce | 2 ks | cukr krupice | 1 hrnek (po 300ml) | olej | 1/2 hrnku |
hladká mouka | 2 hrnky | prášek do pečiva | 1 ks | vanilínový cukr | 1 ks |
mléko | 1 hrnek | kakao | 2 lžíce | ||
Krém: | |||||
mléko | 500 ml | vanilkový pudink | 2 ks | cukr | 2 - 3 lžíce |
měkký tvaroh | 2 ks | rum | 1 - 2 lžíce | máslo | 125 g |
Taky máte rádi jako já jednoduché moučníky? Pak vsaďte na tenhle, povede se určitě každému a nemusíte hledat ani váhu.
Těsto je velmi jednoduché.
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 - 20 minut.
Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout.
V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.
Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte v lednici dobře vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI