Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem (hrnkový) zpět

Ingredience:
celá vejce2 kscukr krupice1 hrnek (po 300ml)olej1/2 hrnku
hladká mouka2 hrnkyprášek do pečiva1 ksvanilínový cukr1 ks
mléko1 hrnekkakao2 lžíce
Krém:
mléko500 mlvanilkový pudink2 kscukr2 - 3 lžíce
měkký tvaroh2 ksrum1 - 2 lžícemáslo125 g
celá vejce 2 ks, cukr krupice 1 hrnek (po 300ml), olej 1/2 hrnku, hladká mouka 2 hrnky, prášek do pečiva 1 ks, vanilínový cukr 1 ks, mléko 1 hrnek, kakao 2 lžíce, mléko 500 ml, vanilkový pudink 2 ks, cukr 2 - 3 lžíce, měkký tvaroh 2 ks, rum 1 - 2 lžíce, máslo 125 g

Příprava

Taky máte rádi jako já jednoduché moučníky? Pak vsaďte na tenhle, povede se určitě každému a nemusíte hledat ani váhu.

Těsto je velmi jednoduché. 

Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečícím papírem. 

Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 - 20 minut. 

Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout. 

V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.

Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte v lednici dobře vychladit.

2018-04-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI