Ghítelové pohanko-kokosové kuličky zpět

Ingredience:
kešu ořechy pražené nesolené100 gstrouhaný kokos3 hrstistrouhaný kokos na obalení
Ghítela2 lžícekokosový olej1 lžícepohankové vločky100 g
med2 lžíce
kešu ořechy pražené nesolené 100 g, strouhaný kokos 3 hrsti, strouhaný kokos na obalení, Ghítela 2 lžíce, kokosový olej 1 lžíce, pohankové vločky 100 g, med 2 lžíce

Příprava

Já tu Ghítelu prostě miluju. Poslední dárek pro tatínka k Valentýnu. Pokud se tedy dárek dožije večera. No, tak asi nedožije. MŇAM.

Kešu ořechy si namočíme přes noc do vody. Rozmixuje, přidáme rovněž rozmixované pohankové vločky a spojíme s ostatními surovinami.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky a obalíme ve strouhaném kokosu. Samozřejmě můžeme zvolit na obalení například: pistácie, čokoládu, lískové oříšky atd.

Pokud pospícháme a nemáte čas na máčení kešu, lze to udělat i bez, ale musíme kešu ořechy pořádně rozemlít a použít více kokosového oleje nebo přidat mandlové či kokosové mléko.

2016-02-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI