Hrnkový koláč s tvarohem a ovocem zpět

Tmavé těsto:
hrubá mouka1 hrnek (250ml)hladká mouka3/4 hrnkuholandské kakao1/4 hrnku
kypřící prášek1 kscukr1/2 hrnkumléko1 hrnek
olej1/3 hrnkuvejce2 ks
Tvarohové těsto:
tvaroh1 ksmascarpone (lze nahradit tvarohem)1 balenímléko1/2 hrnku
vejce1 ksškrob (nebo pudinkový prášek)1 lžícecukr2 lžíce
citronová kůra dle chuti
Dále budete potřebovat:
ovoce (třešně) dle chuti
hrubá mouka 1 hrnek (250ml), hladká mouka 3/4 hrnku, holandské kakao 1/4 hrnku, kypřící prášek 1 ks, cukr 1/2 hrnku, mléko 1 hrnek, olej 1/3 hrnku, vejce 2 ks, tvaroh 1 ks, mascarpone (lze nahradit tvarohem) 1 balení, mléko 1/2 hrnku, vejce 1 ks, škrob (nebo pudinkový prášek) 1 lžíce, cukr 2 lžíce, citronová kůra dle chuti, ovoce (třešně) dle chuti

Příprava

Navečer jsme s Emi sfoukly hrnkový super kakaový koláč s tvarohem, třešňovým rozvarem a třešničkami. Zítra pokračujeme v krasojízdě, na řadě je kompot na přání manželovy maminky.

Tmavé těsto

Všechny suroviny v míse smícháme ručním šlehačem, rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný, jak je kdo zvyklý).

Tvarohové těsto

Všechny suroviny smícháme v misce. Opatrně vylijeme na tmavé těsto, rozetřeme tak, aby se nám obě vrstvy nesmíchaly, jde to dobře, tvarohové těsto je řidší. Navrch rozmístíme ovoce dle chuti a sezóny - já dala tentokrát vypeckované třešně. Z části jsem si udělala rozvar a tvaroh povrchu ještě pokapala, ale není to nutné.

Ať se vám povede!

2017-06-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI