Jablečno-banánový dortík zpět

Ingredience:
oloupaná, nakrájená jablka800 gbanány2 ksjablečný džus (mošt)500 ml
citron - šťáva z něj1 ksrum (lze vynechat)3 lžíceškrob60 g
vanilka dle chutiskořice2 lžičkypiškoty1 velké balení
oloupaná, nakrájená jablka 800 g, banány 2 ks, jablečný džus (mošt) 500 ml, citron - šťáva z něj 1 ks, rum (lze vynechat) 3 lžíce, škrob 60 g, vanilka dle chuti, skořice 2 lžičky, piškoty 1 velké balení

Příprava

Podzimně laděný moučníček z padavčat je příjemně osvěžující v těchto vedrech. Já jsem s ním překvapila návštěvu a snad se mi to i povedlo. Děti si přidávaly a manžel pochvaloval.

Nejvíce času mi zabralo loupání jablek, protože jsem použila malá padavčata, stálo to za to.

Otevírací dortovou formu vyložte po dně pečícím papírem, boky vytřete olejem. Dno formy pokryjte piškoty. 

Nejprve tedy jablíčka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte. Dejte je do kastrólu, podlijte 200 ml džusu a duste cca  5 - 7 minut, dokud nezměknou. Poté přidejte banány, šťávu z citrónu a rum. Vše projeďte tyčákem dohladka. 

Zbytek džusu (300 ml) promíchejte metličkou se škrobem, vanilkou a skořicí. Důkladně, aby nezůstaly hrudky škrobu a ihned vlijte k jablečné směsi. Pozor, ať se vám škrob neusadí na dně džusu. 

Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte cca 3 - 5 minut, dokud směs není sklovitá.

Zhruba polovinu jablečné směsi naneste na piškoty, vyskládejte druhou vrstvu piškotů (už nemusíte důsledně zaplnit celý povrch, záleží, jak moc máte rádi piškoty). A doplňte zbytkem směsi, urovnejte, uhlaďte a šup do lednice na minimálně 6 hodin, klidně déle.

Po vychlazení krájejte mokrým nožem.

2017-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI