Jablečný koláč s tvarohem a ricottou zpět

Korpus:
povolené máslo130 gšpaldová ouka T630 Lidl170 gcelozrnná špaldová mouka Lidl80 g
hnědý cukr80 gvejce1 ksskořice1 lžička
Náplň:
plnotučný tvaroh1 vaničkaricotta1 kelímekjavorový sirup40 g
vanilkový cukr2 lžícevejcee1 kskůra a trošku šťávy z pomeranče dle chuti
menší jablíčka nastrouhaná nahrubo5 kstřtinový cukr dle chutiskořice dle chuti
povolené máslo 130 g, špaldová ouka T630 Lidl 170 g, celozrnná špaldová mouka Lidl 80 g, hnědý cukr 80 g, vejce 1 ks, skořice 1 lžička, plnotučný tvaroh 1 vanička, ricotta 1 kelímek, javorový sirup 40 g, vanilkový cukr 2 lžíce, vejcee 1 ks, kůra a trošku šťávy z pomeranče dle chuti, menší jablíčka nastrouhaná nahrubo 5 ks, třtinový cukr dle chuti, skořice dle chuti

Příprava

Dneska nás honila chuť na sladké a já potřebovala nějak upotřebit domácí jablíčka. V lednici ležel tvaroh a ricotta, tak jsem hledala recept, jak to vše upotřebit. Trošku jsem se odrazila od receptu z webu mamavkuchyni a poupravila si ho dle svého. 

Napřed si vypracujeme těsto na korpus. Do mouky vhodíme kostky másla, cukr, vejce, skořici a vyprcujeme těsto, které zabalíme do folie a dáme na hodinku vychladit do lednice.

Mezitím si vyšleháme tvaroh s ricottou, vejcem, javorovým sirupem, vanilkovým cukre a kůrou a šťávou z pomeranče. Do druhé misky nahrubo nastrouháme jablíčka a vymačkáme přebytečnou šťávu.

Formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vyválíme 1/3 těsta a vyložíme formu pěkně i přes okraje. Vidličkou uděláme pár dírek do dn  nalijeme tvarohovou náplň, kterou nahoru zasypeme nastrouhanými jablíčky, trošku posypeme třtinovým cukrem a skořicí.

Zbytek těsta opět vyválejte a ozdobte si dle své fantazie vrch koláče. Můžete potřít vyšlehaným vajíčkem. Moje forma má výklopné dno, takže jsem i dovolila jít i do stran. Lístky a kuličky co po upečení odpadly, s chutí Eliška vyzobala. 

Pečeme v troubě na 180 stupň 30-40 minut.

2017-01-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI