Jablkový "SACHR" zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gcukr krystal300 gjemně nastrouhaná jablka300 g
máslo100 gkakao40 gprášek do pečiva1 balíček
vejce3 ksmeruňková marmeláda200 gčokoláda + kousek másla na polevu
hladká mouka 250 g, cukr krystal 300 g, jemně nastrouhaná jablka 300 g, máslo 100 g, kakao 40 g, prášek do pečiva 1 balíček, vejce 3 ks, meruňková marmeláda 200 g, čokoláda + kousek másla na polevu

Příprava

Je podzim, sezona jablek, tak zkuste tento výborný dortík.

Cukr s vejci vyšleháme do světlé pěny. Máslo rozehřejeme a postupně ho přiléváme do pěny - stále šleháme. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme do pěny. Po vyšlehání ručně vmícháme jablka. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut - zkoušíme špejlí.

Po upečení necháme vychladnout, pak korpus rozřízneme a do spodní části uděláme násadou vařečka několik dírek - ale nepropíchneme úplně. Marmeládu si rozehřejeme - bude krásně tekutá - a spodní díl  polijeme. Přiklopíme vrchním dílem.

Rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Rozehřejeme a potřeme dort. Necháme vychladnout.

2014-10-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI