Jahelný pudink s jablky zpět

Ingredience:
rostlinné mléko1 ljáhly200 gjablka, hrušky dle chuti
vanilkový extrakt dle chutiskořice špetkajavorový sirup (při vaření nebo při podávání, nebo vůbec) dle chuti
rostlinné mléko 1 l, jáhly 200 g, jablka, hrušky dle chuti, vanilkový extrakt dle chuti, skořice špetka, javorový sirup (při vaření nebo při podávání, nebo vůbec) dle chuti

Příprava

Jahelný pudink s přidaným ovocem jsem doladila až napotřetí, ale drží jak má! Jako pudink a jde i vyklopit. Sytá, zdravá, bezlepková, vegan svačina, ale klidně i snídaně. Super pro děti, nejen samozřejmě.

Pokud chceme základní recept na jahelný pudink obohatit jablky nebo hruškami, nahradíme je za část mléka. Nakrájené případně oloupané ovoce vložíme do litrového džbánku nebo mlíkáče a dolijeme do 1 litru rostlinným mlékem. Hledala jsem stále ten správný poměr, ale takhle je to nejlepší. Přidáme jáhly a koření a uvaříme doměkka. Hlídáme, aby se jáhly nepřipálily! Na závěr to celé rozmixujeme na kaši a naplníme do misek. Tip na servírování: po vychlazení jde pudink dobře vyklopit.

2018-02-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI