Jáhlový dezert se šmakounem, rýžovou smetanou a banánem zpět

Ingredience:
vařené jáhly220 gpřírodní Šmakoun50 gvyšlehaná rýžová smetana Soyatoo6 - 8 lžic
banány2 ksbrusinky na ozdobení
vařené jáhly 220 g, přírodní Šmakoun 50 g, vyšlehaná rýžová smetana Soyatoo 6 - 8 lžic, banány 2 ks, brusinky na ozdobení

Příprava

Vždy když načnu smetanu, snažím se jí naplno zužitkovat. Dnes jsem jí z části použila do omáčky a část rovněž k přípravě dezertu. V lednici jsem narazila na balení šmakouna, který se mi do kombinace zamlouval a výživově dezert obohatil. Dnes tedy na šmakoun vlně s banány a rýžovou smetanou.

Smetanu Soyatoo dáme do šlehací nádoby a necháme 2 minuty šlehat. Mezitím si na kousky rozkrájíme šmakouna, banán, uvařené jáhly a vyšleháme do hladka tyčovým mixérem, nakonec přidáme k ušlehané smetaně a krátce opět vyšleháme. Naplníme do pohárů a zdobíme brusinkami.

2016-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI