Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče

zpět
Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče
Ingredience:
jáhly60 ghrušky2 ksšvestky mražené200 g
skořice Grešík1/2 čajové lžičkyšťáva z jednoho pomeranče1 sklenička
jáhly 60 g, hrušky 2 ks, švestky mražené 200 g, skořice Grešík 1/2 čajové lžičky, šťáva z jednoho pomeranče 1 sklenička

Příprava

Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.

Dobrou chuť!

2016-01-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI