Jáhlový pudink zpět

Ingredience:
jáhly1 hrnekvelký jogurt1 ksjavorový nebo jiný sirup dle chuti
jáhly 1 hrnek, velký jogurt 1 ks, javorový nebo jiný sirup dle chuti

Příprava

Překvapivě jednoduché a velmi dobré. Pro mě fajn alternativa, protože jsem jinak odpůrce klasických škrobových pudinků.

Jáhly jsem několikrát propláchla vřelou vodou a potom je dala vařit dle klasického receptu na hrnek jáhel dva hrnky vody. Vařila jsem 5 minut a pak jsem nechala pod pokličkou vychladnout. Vychladlé jáhly rozmixovala dohladka s jogurtem a dosladila dle chuti. 
Vychlazený puding skvěle chutná s čerstvým ovocem, nebo ovocnou omáčkou, dá se jednoduše použít i domácí džem rozředěný trochou horké vody.

2015-05-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI