Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 250 g | šlehačka | 30 g | máslo | 40 g |
vejce | 1 ks | droždí | 42 g | sůl | špetka |
jahody | 200 g | cukr | 80 g | zakysaná smetana | 100 g |
Blbouni jsou vlastně klasické knedlíky naplněné ovocem. Zkuste tento recept a udělejte si jahodové blbouny.
Polohrubá mouka, vejce, špetka cukru, mléko a droždí zamícháme v těsto a necháme cca 35min vykynout. Krásně vykynuté těsto rozválíme na plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých vkládáme jahody nebo jinou náplň. Vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 15min. Po vyndání propícháme vidličkou a potřeme máslem. Na hotové knedlíky dáme zakysanou smetanu s cukrem, rozpuštěné máslo a šlehačku.
To je pak mazec :-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI