Jahodoví blbouni zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gšlehačka30 gmáslo40 g
vejce1 ksdroždí42 gsůl špetka
jahody200 gcukr80 gzakysaná smetana100 g
polohrubá mouka 250 g, šlehačka 30 g, máslo 40 g, vejce 1 ks, droždí 42 g, sůl špetka, jahody 200 g, cukr 80 g, zakysaná smetana 100 g

Příprava

Blbouni jsou vlastně klasické knedlíky naplněné ovocem. Zkuste tento recept a udělejte si jahodové blbouny.

Polohrubá mouka, vejce, špetka cukru, mléko a droždí zamícháme v těsto a necháme cca 35min vykynout. Krásně vykynuté těsto rozválíme na plát a  skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých vkládáme jahody nebo jinou náplň. Vhazujeme do vroucí  vody a vaříme asi 15min. Po vyndání propícháme vidličkou a potřeme máslem. Na hotové knedlíky dáme zakysanou smetanu s cukrem, rozpuštěné máslo a šlehačku. 

To je pak mazec :-)

 

2013-10-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI