Jahodový chlebíček zpět

Ingredience:
rozpuštěné máslo150 gmléko60 mlkrystalový cukr80 g
menší banán, rozmačkaný1 ksvejce3 kspolohrubá mouka230 g
jedlá soda1/2 lžičkyprášek do pečiva1/2 lžičkysůl špetka
vanilka dle chutijahody, rozmačkané200 - 250 g
rozpuštěné máslo 150 g, mléko 60 ml, krystalový cukr 80 g, menší banán, rozmačkaný 1 ks, vejce 3 ks, polohrubá mouka 230 g, jedlá soda 1/2 lžičky, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl špetka, vanilka dle chuti, jahody, rozmačkané 200 - 250 g

Příprava

Na zahrádce vrcholí sezóna jahod a já přemýšlím, co ještě s nimi. A včera v noci vznikl jahodový chlebíček, lehounký jako pírko, křehký a přesto vláčný díky banánu. Navíc rychlý jak blesk, všechno v jedné misce a šup, šup, ať už je v troubě.

Rozehřejeme troubu na 170°C, chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. Jahody opereme, zbavíme stopek a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.

Do mísy dáme máslo, mléko, cukr, banán, vejce a mixérem šleháme. Až se spojí a napění, přidáme mouku smíchanou se sodou a kypřícím práškem, sůl a vanilku. Pečlivě zamixujeme do tekuté složky. Nakonec vmícháme, stačí ručně, jahody. Těsto přemístíme do formy, šoupneme do trouby a pečeme na 170°C. Propečení kontrolujeme špejlí.

2017-06-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI