Jogurtový dort s rybízem zpět

Korpus:
vejce3 kscukr krupice3 lžícehladká mouka50 g
kypřící prášek1 lžičkakakao30 golej2 lžíce
Náplň:
bílý smetanový jogurt300 gvanilkový Pribináček2 kssmetana ke šlehání250 ml
vanilkový cukr2 ksmoučkový cukr150 grybíz dle chuti
Granko2 lžíceželatinový ztužovač1 ks
vejce 3 ks, cukr krupice 3 lžíce, hladká mouka 50 g, kypřící prášek 1 lžička, kakao 30 g, olej 2 lžíce, bílý smetanový jogurt 300 g, vanilkový Pribináček 2 ks, smetana ke šlehání 250 ml, vanilkový cukr 2 ks, moučkový cukr 150 g, rybíz dle chuti, Granko 2 lžíce, želatinový ztužovač 1 ks

Příprava

Dort nejlépe chutná pěkně vychlazený.

Celá vejce šleháme. Přidáváme cukr a šleháme do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přilijeme olej. Promícháme a těsto vlijeme do dortové formy (20 cm) kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 15 minut (zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
Když je korpus chladný, tak si dáme do mísy jogurt, Pribináčky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme - stačí metlou. Ušleháme si dotuha šlehačku a podle návodu připravíme želatinový ztužovač. Jogurtovou směs smícháme se šlehačkou a želatinou, přidáme rybíz, lehce promícháme a nalijeme na korpus.
Povrch posypeme Grankem a dozdobíme rybízem.
Dáme ztuhnout do lednice - nejlépe přes noc.

2014-01-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI