Kakaová kaše z cizrny zpět

Ingredience:
cizrna (v neuvařeném stavu)100 gvoda100 mljemné ovesné vločky (pro bzl může být uvařená rýže) malá hrst
kakao dle chutijavorový sirup/kokosový cukr dle chutikurkuma špetka
chia semínka (namočená pár minut ve vodě) dle chutikokos dle chutiskořice dle chuti
ořechy dle chutibanán/hruška dle chutivysokoprocentní hořká čokoláda dle chuti
cizrna (v neuvařeném stavu) 100 g, voda 100 ml, jemné ovesné vločky (pro bzl může být uvařená rýže) malá hrst, kakao dle chuti, javorový sirup/kokosový cukr dle chuti, kurkuma špetka, chia semínka (namočená pár minut ve vodě) dle chuti, kokos dle chuti, skořice dle chuti, ořechy dle chuti, banán/hruška dle chuti, vysokoprocentní hořká čokoláda dle chuti

Příprava

Někdy to chce ráno trošku víc přemáhání, abych si zacvičila nebo zaběhla a velkou motivací mi bývá vidina zasloužené snídaně. Proto jsem si vymyslela tuhle cizrnovou, je totiž plná bílkovin. Použití cizrny na sladko vás u mě už asi nepřekvapí, z ničeho jiného už dorty skoro nepeču. Kvůli vyváženosti je přidat trochu obiloviny a aby kaše nechutnala po cizrně, je ideální přebít ji kakaem. Pokud se bojíte nadýmání, nezbývá nic jiného než zkusit co s vámi cizrna dělá a pomoc by měla špetka kurkuma.

  1. Předem namočenou (minimálně 8 hodin) cizrnu uvaříme do měkka. 
  2. Poté ji rozmixujeme s  vodou a obilovinou a podle potřeby přidáme vodu tak, aby měla kaši ideální konzistenci.  
  3. Mixujeme s kakaem, chia semínky, kapkou sirupu či cukru.
  4. Nakonec si na kaši doladíme dle chuti. Já mohu doporučit skořici, cukr, banán či hrušku a trošku nasekané kvalitní čokolády. 
2017-01-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI