Kardamonové sušenky zpět

Ingredience:
máslo150 gpískový cukr150 ghladká mouka170 g
prášek do pečiva1 a půl lžičkysůl špetkavejce2 ks
strouhaná citronová kůra1 lžícečerstvý drcený koriandr2 lžičkymoučkový cukr na obalení150 g
máslo 150 g, pískový cukr 150 g, hladká mouka 170 g, prášek do pečiva 1 a půl lžičky, sůl špetka, vejce 2 ks, strouhaná citronová kůra 1 lžíce, čerstvý drcený koriandr 2 lžičky, moučkový cukr na obalení 150 g

Příprava

Vůně, která ve mně bude vždy vyvolávat vzpomínky je rozhodně kardamon, Vždycky si vzpomenu na výborný zelený čaj a pečené hovězí koleno s rýží, které pro nás připravovali v jedné afghánské restauraci. Je to vůně dálek, vůně východu, je nesmírně omamná a přitom nijak agresivní. Kardamon skvěle ladí s vůní citrusové kůru, takže se nemusíte striktně držet receptu a kuru z citronu můžete nahradit třeba kůrou z mandarinky a nebo pomeranče.

Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce aby vám vznikla hustá pěna. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením. 
Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku. 
Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo. Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé. Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do výších homolek. Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.

2015-09-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI