Kávové muffiny s čepcem z čerstvého sýra zpět

Těsto:
polohrubá mouka60 gbramborový škrob60 gprášek do pečiva2 lžičky
jedlá soda1/2 lžičkycukr krupice75 gsůl špetka
vejce2 ksrozpuštěné máslo100 gsilné espresso75 ml
Krém:
čerstvý sýr (Lučina)200 gzakysaná smetana1 lžícevanilkový cukr1 ks
cukr moučka3 lžícebramborový škrob10 gkakao na posypání
polohrubá mouka 60 g, bramborový škrob 60 g, prášek do pečiva 2 lžičky, jedlá soda 1/2 lžičky, cukr krupice 75 g, sůl špetka, vejce 2 ks, rozpuštěné máslo 100 g, silné espresso 75 ml, čerstvý sýr (Lučina) 200 g, zakysaná smetana 1 lžíce, vanilkový cukr 1 ks, cukr moučka 3 lžíce, bramborový škrob 10 g, kakao na posypání

Příprava

Kávová příchuť těsta, sladká chuť sýru a hořká chuť kakaa - vše se prolne v jednom soustu - kdo by takové kombinaci odolal.

Troubu rozehřejeme na 180°C. 

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šleháme do hladkého těsta.

Košíčky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme péct na cca 20 minut.

Mezitím si utřeme suroviny na krém.

Když vyndáme muffiny z trouby, rozdělíme na ně hmotu (nejlépe zdobícím sáčkem) a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě 10 minut.

Po vyndání posypeme kakaem a necháme vychladnout.

2017-05-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI