Kefírový koláč s meruňkami a drobenkou zpět

Těsto:
kefír250 mlvejce2 kscukr (nebo více, dle chuti)150 g
polohrubá mouka300 gvanilínový cukr1 ksolej100 ml
kypřící prášek do pečiva1 kstuzemský rum1 lžícemeruňky nebo jiné ovoce dle potřeby
Drobenka:
polohrubá nebo hrubá mouka dle potřebymáslo dle potřebycukr krupice dle potřeby
kefír 250 ml, vejce 2 ks, cukr (nebo více, dle chuti) 150 g, polohrubá mouka 300 g, vanilínový cukr 1 ks, olej 100 ml, kypřící prášek do pečiva 1 ks, tuzemský rum 1 lžíce, meruňky nebo jiné ovoce dle potřeby, polohrubá nebo hrubá mouka dle potřeby, máslo dle potřeby, cukr krupice dle potřeby

Příprava

Mám ráda vláčné koláče, takže pokud něco peču, používám často do těsta jogurt, zakysanou smetanu nebo jako dnes, kefír. Meruňky ze stromu padají, tak došlo na ně. Těsto je velmi jednoduché, takže žádná velká věda. Samozřejmě mžete použít i jiné ovoce, třeba švestky, broskve apod.

Meruňky vypeckujte, nakrájejte na měsíčky, nebo jak vám to půjde. Troubu rozehřejte na 180°C.

Na těsto dejte všechny suroviny do mísy a důkladně vymíchejte. 

Drobenku připravte důkladným propracováním změklého másla, mouky a cukru. Pokud peču koláč na plech, použiji zhruba 2 cm plátek másla, větší hrst cukru krupice nebo třtinového a mouku dosypávám dle potřeby.

Plech vymažte máslem a vysypte moukou, nebo použijte pečící papír. Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem a posypte drobenkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 30 minut.

2018-10-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI