Světlé kokosové těsto: | |||||
vejce | 1 ks | cukr | 3 vrchovaté lžíce | hrubě strouhaná cuketa | 150 g |
kokos | 100 g | polohrubá mouka | 50 g | prášek do pečiva | 1 lžička |
olej | 70 ml | ||||
Tmavé čokoládové těsto: | |||||
polohrubá mouka | 250 ml | prášek do pečiva | 6 g | cukr krupice | 1/2 hrnku |
holandské kakao | 3 vrchovaté lžíce | vejce | 1 ks | mléko | 1/2 hrnku |
olej | 50 ml |
Pokoušela jsem se o imitaci buchty z Alberta, na které jsme si kdysi doslova ujížděli. Je to její věrná kopie - čokoládový základ doplněný vláčným mnohokokosovým bílým těstem. Do 15ti minut v troubě a dobrota veliká!
Světlé kokosové těsto:
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a poté postupně přidáme ostatní ingredience. Vše necháme projet mixérem a v případě potřeby přidáme malinko mléka, bude-li těsto příliš husté.
Tmavé čokoládové těsto:
Všechny ingredience smícháme v jedné misce mixérem. Mixér nemusíte ani vytahovat, jistě to zvládnete i rukou.
Do vymazané a vysypané formy nejprve vylejte tmavé těsto, poté lžící nabírejte světlé těsto a udělejte hustě vedle sebe hromádky nahoru na hnědé těsto, dokud všechno světlé nespotřebujete. Pak klepněte formou o stůl, aby se hromádky pěkně zarovnaly a šoupněte do trouby na cca 30 minut při 175C. Těsto je upečené, až je seshora krásně zlatavé, velkou pomocnicí vám bude taky špejle zapíchnutá do středu a vytažená suchá. Po upečení jsem rozmíchala v misce 2 lžíce meruňkové marmelády se zhruba stejným množstvím vody, mašlovačkou potřela celý koláč a hustě zasypala kokosem.
Uvedené množství je do kulaté dortové formy o průměru 27 cm. Na klasický hranatý plech doporučuji dvojnásobné množství surovin.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI