Koláč s vlašskými ořechy v karamelu zpět

Těsto:
celozrnná špaldová mouka200 gmáslo100 gtřtinový cukr50 g
sůl špetkažloutek1 ks
Náplň:
třtinový cukr200 gmáslo80 gsmetana/obilná smetana200 ml
vlašské ořechy (nasekané nahrubo)200 g
celozrnná špaldová mouka 200 g, máslo 100 g, třtinový cukr 50 g, sůl špetka, žloutek 1 ks, třtinový cukr 200 g, máslo 80 g, smetana/obilná smetana 200 ml, vlašské ořechy (nasekané nahrubo) 200 g

Příprava

Tak tohle je na mě už trochu moc sladké, až hříšně (smích), ale zároveň neskutečně dobré. Je to tak, taky si občas pěkně ujíždím na sladkém...

Vypracujeme ze surovin na korpus hladké a pevné těsto. Pak ho na pomoučeném vále rozválíme do kruhu o velikosti velké koláčové formy (já použila 4 malé) a vyrovnáme s okrajem. V pánvi zahříváme cukr s asi 3 lžícemi vody, promícháme a necháme zprudka probublávat. Stáhneme, vmícháme máslo a smetnu a znovu přivedeme k prudkému varu. Mícháme až do požadovaného zhoustnutí a přisypeme ořechy. Dobře promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Pečeme při 190°C 30 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-03-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI