Koláč Šachovnice zpět

Těsto:
polohrubá mouka350 gsůl špetkacukr krupice40 g
máslo70 gmléko180 mlčerstvé droždí20 g
Tvarohová náplň:
měkký tvaroh ve vaničce250 gmoučkový cukr2 lžícežloutek1 ks
nastrouhaná citronová kůra špetkavanilkový pudink20 g
Maková náplň:
mletý mák150 gmléko200 mlmoučkový cukr1 lžíce
mletá skořice1 lžička
Povidlová náplň:
švestková povidla400 gnastrouhaná citronová kůra špetkarum dle chuti
nastrouhaný perník3 lžíce
Na dozdobení:
kompotované meruňky dle chutiplátky mandlí dle chutistrouhaný kokos dle chuti
polohrubá mouka 350 g, sůl špetka, cukr krupice 40 g, máslo 70 g, mléko 180 ml, čerstvé droždí 20 g, měkký tvaroh ve vaničce 250 g, moučkový cukr 2 lžíce, žloutek 1 ks, nastrouhaná citronová kůra špetka, vanilkový pudink 20 g, mletý mák 150 g, mléko 200 ml, moučkový cukr 1 lžíce, mletá skořice 1 lžička, švestková povidla 400 g, nastrouhaná citronová kůra špetka, rum dle chuti, nastrouhaný perník 3 lžíce, kompotované meruňky dle chuti, plátky mandlí dle chuti, strouhaný kokos dle chuti

Příprava

Tvaroh, mák, povidla - vše co mám rád na jednom místě. Tento koláč je super v tom, že každý si v něm najde ten svůj oblíbený kousek.

Mouku a sůl prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj dáme cukr a polovinu mléka. Rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylé mléko a rozehřáté máslo - pozor, aby nebylo příliš horké a nespálilo kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout. 

Mezitím si připravíme náplně. 

Tvaroh smícháme se všemi surovinami. 

Mák svaříme s mlékem, osladíme a přidáme skořici.

Povidla smícháme se všemi surovinami. 

Když je těsto vykynuté, přendáme na vál a vyválíme placku o velikosti plechu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Rukou ještě dotvarujeme a uděláme vyšší okraje. 

Náplně si dáme do zdobících sáčků. Pak děláme jednotlivé čtverce. Já dělám 5 x 5 cm.

Když máme zaplněný celý koláč, dáme se do zdobení. 

Na tvaroh dáme pokrájené meruňky, na mák trochu kokosu a na povidla plátky mandlí.

Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut, dokud nejsou okraje zlaté. Doba závisí na typu trouby.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI