Koláč z čokolády a burákového másla bez mouky s čokoládovo-malinovou omáčkou zpět

Ingredience:
vysokoprocentní čokoláda80 gmáslo80 gburákové máslo2 lžíce
vejce4 kstřtinový cukr (já nedávám)1/2 hrnkuburbon1 lžíce
vanilkový extrakt nebo 1 vanilka1 lžíce
Omáčka:
hořká čokoláda1 tabulkamléko1/2 hrníčkumalinový džem nebo pořádná hrst malin3 lžíce
vysokoprocentní čokoláda 80 g, máslo 80 g, burákové máslo 2 lžíce, vejce 4 ks, třtinový cukr (já nedávám) 1/2 hrnku, burbon 1 lžíce, vanilkový extrakt nebo 1 vanilka 1 lžíce, hořká čokoláda 1 tabulka, mléko 1/2 hrníčku, malinový džem nebo pořádná hrst malin 3 lžíce

Příprava

Inspiraci jsem našla na jednom slovenském blogu, ale bohužel se mi ho znova nepodařilo dohledat. Pokud tedy autor či autorka zjistí, že se jedná o jeho či její recept, nechť se ozve. Ráda ho ho/jí v receptu uvedu!

Rozpuštěnou čokoládu šleháme s měkkým máslem a burákovým máslem, pokud dáme, tak zašleháme cukr, a postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme burbon a vanilku.
Dáme péct do dortové formy při 180 stupních cca 25 min. Koláč vysoce naběhne, ale záhy zase spadne. 

Čokoládová omáčka:
Rozpustíme 1 tabulku hořké čokolády s 1/2 mléka a přidáme 3 lžíce malinového džemu, nebo pořádnou hrst malin (můžeme vylepšit dobrým likérem, pokud to bude pro dospělé) Nevaříme. Pokud omáčka ztuhne, tak stačí znova ohřát.

2015-05-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI