Kořeněné mazance zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gcukr krupice100 gmáslo100 g
sušené droždí7 gmléko200 mlvejce1 ks
sůl špetkacitron - kůra z něj1 kssušený zázvor1/4 lžičky
skořice1/4 lžičkymletý hřebíček1/4 lžičkymletý kardamom1/4 lžičky
rozinky nebo sušené brusinky dle chutiplátky mandlí dle chutivejce na potření
hladká mouka 500 g, cukr krupice 100 g, máslo 100 g, sušené droždí 7 g, mléko 200 ml, vejce 1 ks, sůl špetka, citron - kůra z něj 1 ks, sušený zázvor 1/4 lžičky, skořice 1/4 lžičky, mletý hřebíček 1/4 lžičky, mletý kardamom 1/4 lžičky, rozinky nebo sušené brusinky dle chuti, plátky mandlí dle chuti, vejce na potření

Příprava

Letos jsem nepekla klasické mazance, ale vyzkoušela jsem podle vzoru anglických hot cross buns přidat voňavé koření. Kdysi jsem jedla ty pravé, ale nechutnaly mi na nich ty světlé kříže, jsou takové bez chuti a tvrdé. Tak jsem zkombinovala koření s klasikou a za nás super.

Mouku  prosejte do mísy, přisypte cukr, sůl, koření, droždí, citronovou kůru a promíchejte. Přidejte vejce, změklé máslo, rozinky a postupně přilévejte mléko. Důkladně propracujte v hladké nelepivé těsto. Nechte 1,5 - 2 hodiny kynout. 

Těsto vyklopte na vál, znovu propracujte a vytvořte buď na dva bochánky, nebo několik menších. Nechte ještě alespoň 45 minut kynout 

Troubu předehřejte na 180°C, bochánky přendejte na plech vyložený pečícím papírem, pomažte je vejcem a posypte plátky mandlí. Pečte 30 - 40 minut podle velikosti. Propečení zkuste špejlí.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-04-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI