Křehký čokoládový koláč zpět

Ingredience:
hladká mouka170 gmoučkový cukr30 gmáslo100 g
vejce1 kssmetana ke šlehání200 ghořká čokoláda200 g
Zdobení:
sezónní ovoce dle chutioříšky dle chuti
hladká mouka 170 g, moučkový cukr 30 g, máslo 100 g, vejce 1 ks, smetana ke šlehání 200 g, hořká čokoláda 200 g, sezónní ovoce dle chuti, oříšky dle chuti

Příprava

Kdo si rád vyhraje se zdobením, tak tento koláč bude přítel číslo jedna. Nejen, že se ke korpusu s čokoládovým krémem hodí veškeré druhy ovoce, ořechů a květin, ale navíc vypadá velmi pěkně. Probuďte v sobě tvořivost.

Z mouky, moučkového cukru a studeného másla vytvoříme ručně nebo v sekáčku drobenku. Přidáme vejce a spojíme v hutné těsto. Dáme do ledničky odpočinout alespoň na 1 hodinu. Poté těsto vyválíme a dáme do formy. Pořádně přitiskneme k okrajům formy, dno propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a suchými fazolemi. Pečeme naslepo při 200 stupních cca 20 minut. Pak sundáme pečící papír s fazolemi a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Na krém si ohřejeme smetanu v rendlíku pod bod varu, sundáme z plotýnky a nalámeme do ní hořkou čokoládu. Necháme pár minut stát, než se čokoláda rozpustí a lehce promícháme. Krém nalijeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout. Ozdobíme například sezónním ovocem a ořechy.

2017-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI