Křehký koláč s čokoládovou náplní a ostružinami zpět

Těsto:
hladká mouka250 gcukr krupice80 gmáslo100 g
prášek do pečiva1/2 balíčkumléko1 lžícevejce1 ks
Krém:
mléko500 mlčokoládový pudink1 balenítvaroh1 vanička
hořká čokoláda1/2 tabulkycukr krupice2 lžíceostružiny50 g
hladká mouka 250 g, cukr krupice 80 g, máslo 100 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, mléko 1 lžíce, vejce 1 ks, mléko 500 ml, čokoládový pudink 1 balení, tvaroh 1 vanička, hořká čokoláda 1/2 tabulky, cukr krupice 2 lžíce, ostružiny 50 g

Příprava

Koláče tohoto tipu u nás mají vždy velký úspěch a nemusím si dělat vrásky, jestli to ve dvou zvládneme sníst. A protože s vanilkovým krémem jsem tento koláč dělala už nesčetněkrát, nastal čas na změnu v podobě čokolády.

Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. 
Mezitím si uvaříme pudink a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh a přidat čokoládu. Na předpečený korpus nalijeme krém a dozdobíme ostružinami. Koláč pečeme dalších 30 minut. Podáváme nejlépe vychlazený.

2016-04-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI