Korpus: | |||||
hladká mouka | 180 g | olej | 100 ml | rum | 2 vrchovaté lžíce |
vejce | 1 ks | ||||
Náplň: | |||||
tvaroh | 400 - 500 g | škrob | 50 g | vejce | 1 ks |
vanilka | dle chuti | bio citron - kůra z něj | 1 ks | moučkový cukr | 2 lžíce |
rum | 2 lžíce | ||||
Na ozdobu: | |||||
jablka | dle potřeby | skořice | dle chuti |
Ze zahrádky máme spoustu padavčat, teploty jsou spíš podzimní než letní, tak dozrál čas na skořicovo-jablečné dezerty. No po nedělním obědě se po něm jen zaprášilo.
Korpus
Z uvedených surovin uplácáme drobivé těsto, které natlačíme na dno i boky dortové formy. Propícháme vidličkou a dáme do formy na 5 - 8 minut předpéct při 175°C.
Náplň
Zatímco se korpus peče, smícháme v míse všechny suroviny. Tvarohovou náplň přelijeme na korpus.
Ozdobení
Koláč zasypeme drobně krájenými jablky a následně skořicí. Vrátíme do trouby a pečeme cca 35 - 40 minut. Necháme vychladnout, koláč tím ještě více zpevní. Těsně před servírováním můžeme doplnit šlehačkou, karamelovou polevou nebo i zmrzlinou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI