Křehký skořicový koláč s jablky zpět

Korpus:
hladká mouka180 golej100 mlrum2 vrchovaté lžíce
vejce1 ks
Náplň:
tvaroh400 - 500 gškrob50 gvejce1 ks
vanilka dle chutibio citron - kůra z něj1 ksmoučkový cukr2 lžíce
rum2 lžíce
Na ozdobu:
jablka dle potřebyskořice dle chuti
hladká mouka 180 g, olej 100 ml, rum 2 vrchovaté lžíce, vejce 1 ks, tvaroh 400 - 500 g, škrob 50 g, vejce 1 ks, vanilka dle chuti, bio citron - kůra z něj 1 ks, moučkový cukr 2 lžíce, rum 2 lžíce, jablka dle potřeby, skořice dle chuti

Příprava

Ze zahrádky máme spoustu padavčat, teploty jsou spíš podzimní než letní, tak dozrál čas na skořicovo-jablečné dezerty. No po nedělním obědě se po něm jen zaprášilo.

Korpus

Z uvedených surovin uplácáme drobivé těsto, které natlačíme na dno i boky dortové formy. Propícháme vidličkou a dáme do formy na 5 - 8 minut předpéct při 175°C.

Náplň

Zatímco se korpus peče, smícháme v míse všechny suroviny. Tvarohovou náplň přelijeme na korpus.

Ozdobení

Koláč zasypeme drobně krájenými jablky a následně skořicí. Vrátíme do trouby a pečeme cca 35 - 40 minut. Necháme vychladnout, koláč tím ještě více zpevní. Těsně před servírováním můžeme doplnit šlehačkou, karamelovou polevou nebo i zmrzlinou.

2017-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI