Křehký tvarohový koláč s ovocem zpět

Ingredience na těsto:
máslo200 gvejce1 kscukr moučka80 g
vanilkový cukr1 pol. lžíceprášek do pečiva1 kshladká mouka280 g
Náplň:
mléko400 mlcukr50 gvanilkový cukr1 pol. lžíce
vanilkový pudink1 ksměkký tvaroh2 vaničky
Na ozdobení:
ovoce (rybíz, ostružiny, borůvky)150 g
máslo 200 g, vejce 1 ks, cukr moučka 80 g, vanilkový cukr 1 pol. lžíce, prášek do pečiva 1 ks, hladká mouka 280 g, mléko 400 ml, cukr 50 g, vanilkový cukr 1 pol. lžíce, vanilkový pudink 1 ks, měkký tvaroh 2 vaničky, ovoce (rybíz, ostružiny, borůvky) 150 g

Příprava

Tahle dobrota je nejoblíbenější koláč mého milého. Takže pokud je Váš chlap na sladké a potřebujete ho dostat do třeba ikei, tak tohle je ideální zbraň, jak toho bez řečí docílit (smích)

Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Následně přidáme mouku a kypřící prášek a nejlépe ručně zpracujeme těsto, tak aby se nám s ním hezky pracovalo. Těsto vmačkáme do dortové formy o průměru cca 25 cm a vytvoříme asi 3 cm okraj. Formu nevymazávám, ještě se mi nikdy těsto nepřichytilo. Těsto propícháme vidličkou. Pečeme asi 20 min na 180 stupňů.
Dáme vařit mléko s cukrem a pudinkem a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme dvě vaničky tvarohu. Krém dáme následně na předpečený korpus a poklademe jej námi zvoleným ovocem. Pečeme dalších 30 min na 180 stupňů.
Po vyndání koláče z trouby bývá krém tekutější, je třeba ho nechat vychladnout a potom krásně ztuhne.

Můžete servírovat a rovnou startovat auta na nákupy (smích)


2015-08-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI