Těsto: | |||||
hladká mouka | 220 g | cukr moučka | 50 g | máslo | 170 g |
žloutky | 2 ks | mléko (rýžové) | 1 - 2 lžíce | sůl | špetka |
prášek do pečiva bez fosfátů | cca 1/3 balíčku | ||||
Náplň: | |||||
měkký plnotučný tvaroh | 2 vaničky | vejce | 2 ks | cukr | 100 g |
citron - nastrouhaná kůra | 1 ks | vanilkový pudink | 2 lžíce | rum | 2 lžíce |
Naše rodina miluje křehké koláče a ve spojení s tvarohem je to pro nás značka ideál. Hledala jsem tedy nový recept a našla.
Nejprve si ze surovin na těsto vypracujeme krásně vláčné těsto, které pak dáme na chvíli do lednice odpočnout si. Mezitím si můžeme udělat náplň koláče. Všechny ingredience umixujeme a je to hotovo. Následně si vezmeme asi 2/3 těsta a vmačkáme je do formy (průměr cca 20 cm), a to i po krajích (asi 3 cm). Ty kraje, které nám budou později držet náplň, zarovnáme tak, aby byly všude stejně vysoké. Na těsto nalijeme náplň a následně jemně překlopíme trošku ty okraje směrem do formy k náplni. Rozválíme si zbytek těsta, tak abychom ho mohli dát na vrch koláče. Těsto, které nám bude přebývat, ořízneme. Vrchní část těsta za pomoci nože trošku přimáčkneme k bočním krajům. Pokud nám zbylo trošku těsta, můžeme koláč ozdobit pomocí vykrajovátek. Koláč v několika místech propícháme, aby měla kudy utíkat pára.
Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Že je koláč hotový, poznáme podle zlatavé barvy. Pokud by začal zlátnout za kratší čas, přikryjeme ho alobalem, aby se nám nespálil a zároveň ale dopekl. Koláč je velice snadný a výborný.
Inspirovala jsem se na webu kousekdortu.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI