Krkonošský vyběhlík zpět

Ingredience:
rostlinné mléko400 mlvejce5 kssůl špetka
špaldová mouka250 gtřtinový cukr2 lžícemletá skořice1/2 lžičky
švestkový kompot dle potřebyolej na vymazání plechukokosová mouka na poprášení
rostlinné mléko 400 ml, vejce 5 ks, sůl špetka, špaldová mouka 250 g, třtinový cukr 2 lžíce, mletá skořice 1/2 lžičky, švestkový kompot dle potřeby, olej na vymazání plechu, kokosová mouka na poprášení

Příprava

Tradiční lokální recept, který je, ostatně jako všechny jídla horských hospodyň, příkladem toho, že i ze skromných zdrojů lze vyčarovat dobré jídlo. Vyběhlík můžete udělat i naslano třeba s uzeným tempehem. Lité těsto je obdoba středočeského svítku, který s oblibou dělám v létě s borůvkami. Tak jako mamka i babička.

Společně vyšleháme vejce s mlékem, solí a cukrem. Potom vmícháme mouku a skořici. Řídké těsto je jako na palačinky, ona to v podstatě je taková tlustší veliká palačinka. Proto je také stejně důležité těsto nalít na dobře rozpálený podklad. Plech tedy předem vymažeme a dáme do trouby vyhřát při 200°C. Pak opatrně vyndáme a nalijeme těsto, rychle poklademe okapanými švestkami a pečeme asi 20-30 minut, podle tloušťky těsta. Pamatujte, mělo by ale být co nejtenčí!

2019-03-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI