Kynutý víkendový koláč zpět

Těsto:
špaldová mouka500 gdroždí3/4 kostkyvejce3 ks
máslo60 gmléko150 mlčekankový sirup dle chuti
rumová tresť dle chutisůl špetka
Náplň:
tvaroh500 gŠmakoun krém pomerančový1 ksmeruňky dle chuti
Žmolenka:
máslo80 gvločky dle chutiořechy dle chuti
rozinky dle chutičekankový sirup dle chutiskořice dle chuti
špaldová mouka 500 g, droždí 3/4 kostky, vejce 3 ks, máslo 60 g, mléko 150 ml, čekankový sirup dle chuti, rumová tresť dle chuti, sůl špetka, tvaroh 500 g, Šmakoun krém pomerančový 1 ks, meruňky dle chuti, máslo 80 g, vločky dle chuti, ořechy dle chuti, rozinky dle chuti, čekankový sirup dle chuti, skořice dle chuti

Příprava

Ke kynutí mám respekt. Jak k tomu na těle, což se mi také někdy úspěšně daří, tak k droždí, ale toto je tak jednoduché, že není třeba se bát.

Na plotýnce rozehřejeme mléko s máslem. Do velké mísy dáme špaldovou mouku, špetku soli, čekankový sirup, do důlku vejce a nadrobíme droždí. Zalijeme mlékem s máslem a propracujeme těsto. Můžeme přidat tresť.

Necháme kynout pod utěrkou cca hodinu.

Připravíme si žmolenku.

Pak těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, pak plech vytáhneme a potřeme tvarohem smíchaným s pomerančovým krémem. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.

Pečeme cca 60 minut dle Vaší trouby do zlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-07-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI