Kyprá banánová bábovka zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka200 gpolohrubá pšeničná mouka100 gtřtinový cukr100 g
povolené máslo125 gvejce3 kszakysaná smetana200 ml
hodně zralé banány2 kskypřící prášek2 lžičkyjedlá soda1/2 lžičky
skořice1 lžičkautlučená vanilka dle chutinasekaná hořká čokoláda nebo čokofleky dle chuti
hladká špaldová mouka 200 g, polohrubá pšeničná mouka 100 g, třtinový cukr 100 g, povolené máslo 125 g, vejce 3 ks, zakysaná smetana 200 ml, hodně zralé banány 2 ks, kypřící prášek 2 lžičky, jedlá soda 1/2 lžičky, skořice 1 lžička, utlučená vanilka dle chuti, nasekaná hořká čokoláda nebo čokofleky dle chuti

Příprava

Sladká tečka za sobotním obědem nesmí chybět. Krásně nadýchaná banánová bábovka se zakysanou smetanou je nejchutnější, co jsem za poslední dobu pekla - vláčná, přesto nádherně kyprá, žádná těžká buchta, jak by se od banánu mohlo čekat.

Troubu rozehřejeme na 180°C, kouskem másla vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na bábovku.

Povolené máslo, cukr a celá vejce vyšleháme mixérem, přidáme na hrubo rozmačkané (stačí mezi prsty) banány, zakysanou smetanu, mouku, kypřící prášek sodu a koření. Rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme čokoládu, tu zamícháme ručně. Vlijeme do připravené formy, uhladíme a šoupneme do trouby. Upečení zkontrolujeme klasicky špejlí - v nejvyšším místě zapíchneme až na dno a musíme ji vytáhnout krásně suchou.

2017-01-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI