Ledová kokosová roláda a kuličky s mandlemi, banánem, čokoládou, Ghítelou s Přírodním Šmakounem zpět

Ingredience:
čokoláda na vaření Vivani64 gGhítela2 lžícemleté mandle65 g
strouhaný kokos50 gkokosové mléko v plechu240 gbanány2 ks
přírodní Šmakoun50 gmed1 lžícepotravinová fólie dle potřeby
čokoláda na vaření Vivani 64 g, Ghítela 2 lžíce, mleté mandle 65 g, strouhaný kokos 50 g, kokosové mléko v plechu 240 g, banány 2 ks, přírodní Šmakoun 50 g, med 1 lžíce, potravinová fólie dle potřeby

Příprava

Jelikož jsme si dělali k obědu ovocné jáhlovo-mandlové knedlíčky se Šmakounem, zůstalo mi v lednici našlehané kokosové mléko, které bylo zapotřebí zužitkovat a vzhledem k víkendovému počasí, které bylo velmi horké se mi nechtělo připravovat nic, kde bude zapotřebí sporák, natož pak trouba. Ochlazení se hodilo, a tak jsem se rozhodla pro přípravu rychlé ledové rolády a kuliček.

Pokud nemáte připravené našlehané kokosové mléko, bude zapotřebí jej dát v plechovce na 45 minut do mrazáku a následně vyšlehat. Po vyšlehání přisladit dle vlastní chuti, já přidala lžíci medu. Bude zapotřebí upravit poměr surovin, přidat namleté mandle a strouhaný kokos. Pokud nepatříte mezi alergiky na mléčnou bílkovinu či laktózu, můžete použít tvaroh nebo Šmakoun krém s příchutí kokosu, fantazii se meze nekladou. Pokud použijete tvaroh či Šmakoun kokosový krém, bude zapotřebí snížit množství strouhaného kokosu, vyšlehané kokosové mléko má řidší konzistenci.

Než se pustíme do přípravy rolády, bude zapotřebí rozehřát ve vodní lázni čokoládu společně s Ghítelou. 
Do vyšlehaného kokosového mléka přidáme strouhaný kokos a namleté mandle. 
Rozehřátou čokoládu dáme krátce stranou, přibližně na 3 minuty. 
Ustřihneme si potravinovou fólii, na kterou rozehřátou čokoládu s Ghítelou rozetřeme, následně přidáme směs vyšlehaného kokosového mléka, kokosu a mandlí, rozetřeme rovnoměrně po celé ploše tak, abychom zakryli čokoládu. Doprostřed rolády dáme oloupané banány. Chytíme potravinovou fólii na jedné straně a opatrně rolujeme, zároveň přizvedáváme druhou stranu, když máme část svinutou, z druhé strany zarolujeme druhou část, zatočíme okraje potravinové fólie a dáme do mrazáku zmrznout přibližně na 3 hodiny.

Jelikož mě zajímalo, jak bude tato směs chutnat s přírodní Šmakounem a roládu jsem připravovala rovněž pro syna, který již Šmakouna tento den měl, rozhodla jsem se navíc pro sebe připravit kuličky. Odebrala jsem si při přípravě rolády 100g světlé směsi kokosového mléka, kokosu, mandlí a přidala jsem 50g najemno nastrouhaného Šmakouna. Přisladila jsem medem, přidala 2 hrsti kokosu, vytvořila kuličky, které jsem ponořila do čokolády, z vrchu pocákala připravenou polevou z čokolády a Ghítely, dala na plech s pečícím papírem do mrazáku zmrznout.

Je na vás zda se pustíte do přípravy kuliček či rolády, obojí chutná skvěle.

Přeji dobrou chuť.

2016-09-01 Dezerty

Poznámka

Pokud použijete Šmakoun kokosový krém, dále již přírodního Šmakouna nepřidávejte, pokud použijete tvaroh a budete podávat dětem, přidejte maximálně 50g, případně vynechejte, záleží na příjmu bílkovin v den, kdy budete podávat. Z uvedeného počtu surovin jsem připravila roládu dlouhou 16cm a 8 kuliček.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI