| Těsto: | |||||
| polohrubá mouka | 1 hrnek | cukr | 1/2 hrnku | mléko | 1/2 hrnku | 
| olej | 1/2 hrnku | prášek do pečiva | 1/2 balíčku | vejce | 2 ks | 
| kakao | dle chuti | ||||
| Krém: | |||||
| pomazánkové máslo | 1 kelímek | zakysaná smetana | 2 kelímky | smetana na šlehání | 1 kelímek | 
| moučkový cukr | dle chuti | rum nebo pár kapek rumové tresti | pár kapek | margotka | dle chuti | 
Skvělý dezert, který určitě zachutná každé návštěvě....
Těsto:
Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.
Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.
Po vychladnutí na korpus dáme krém, který připravíme tak, že vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI