Levandulová bábovka zpět

Ingredience:
změklé máslo200 gtřtinový cukr170 gvejce4 ks
tvaroh (ideálně s jogurtovou kulturou)200 glevandulové lístky (čerstvé nebo sušené) hrstkahladká pšeničná mouka150 g
polohrubá celozrnná špaldová mouka150 gkypřící prášek4 lžičkyvanilkový cukr1 pytlík
změklé máslo 200 g, třtinový cukr 170 g, vejce 4 ks, tvaroh (ideálně s jogurtovou kulturou) 200 g, levandulové lístky (čerstvé nebo sušené) hrstka, hladká pšeničná mouka 150 g, polohrubá celozrnná špaldová mouka 150 g, kypřící prášek 4 lžičky, vanilkový cukr 1 pytlík

Příprava

Přijela jsem z dovolené celá nadšená zkoušet nové věci. A protože mi už asi rok ležela v hlavě levandulová bábovka z některého z loňských Apetitů, a protože nám na zahradě krásná fialová levandule ještě pořád kvete, volba byla jasná. Kromě toho jsem nikdy nepekla bábovku.

Jak je mým dobrým zvykem, rozhodla jsem se recept číst až v průběhu pečení a jak jsem šikovná, všechno jsem to popletla. Díky mé nepozornosti jsem pravděpodobně udělala bábovku úplně jinou, ale přece tak hebkou, voňavou a žluťoučkou,... zkusíte ji taky?

Dáme rozehřát troubu na 180°C (pokud máte troubu horkovzdušnou, nebo pokud máte tmavou formu, stačí asi tak 170°C) a bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou nebo polohrubou moukou. Změklé máslo utřeme cukrem (ideální je použít robot) a následně po jednom vmícháme celá vejce.  Když nám vznikne hladká směs, vmícháme tvaroh. V druhé míse smícháme suché ingredience – levandulové kvítí, všechnu mouku, vanilkový cukr a kypřící prášek. Suchou směs za stálého míchání vsypeme k tekuté směsi a vyšleháme hladké těsto. To pak přendáme do formy na bábovku a dáme to trouby. Pečeme asi 45 minut (vpich špejlí vítán).

Záleží jen na Vás, jak moc levandulovou tuhle krásku chcete mít. Podle mě stačí do těsta opravdu troška – na ovonění a ozvláštnění bábovky. Nerada bych při jídle měla dojem, že koušu do mýdla. :)

2013-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI