Linecké košíčky s rybízem zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo150 gcukr krupice60 g
žloutek2 ksnastrouhaná kůra z bio citronu1/2 lžíce
Náplň:
rybíz200 grybízová marmeláda10 lžičekcukr moučka100 g
bílek2 ks
hladká mouka 250 g, máslo 150 g, cukr krupice 60 g, žloutek 2 ks, nastrouhaná kůra z bio citronu 1/2 lžíce, rybíz 200 g, rybízová marmeláda 10 lžiček, cukr moučka 100 g, bílek 2 ks

Příprava

Máte rádi linecké cukroví? Zkuste použít linecké těsto a připravit si něj skvělý dezert v podobě plněných košíčků.

Na vál nasypeme mouku, přidáme pokrájené máslo, cukr, kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Dáme do lednice asi na 1/2 hodiny odpočinout.
Pak vyválíme placku asi 2mm silnou a vykrájíme kolečka o průměru asi 12 cm. 10ti centimetrové formičky na dortíky vymažeme tukem a vložíme do nich vykrájené těsto. Uhladíme a přebytečné těsto odřízneme. Na dno každého koláčku dáme 1 lžičku rybízové marmelády, rozetřeme po dně a na to pak urovnáme rybíz.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 10 minut - dokud těsto nezrůžoví. Zatím vyšleháme bílky, a když je sníh téměř hotový, přidáváme postupně moučkový cukr. Ušleháme tuhý sníh.
Koláčky vyndáme z trouby a dáme na ně vrstvu sněhu, který jsme si přendali do zdobícího sáčku. Vrátíme do trouby a dopečeme ještě asi 10 minut - dokud sníh nezrůžoví. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vyndáme z formiček a dozdobíme.

2014-01-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI