Low carb makový dort zpět

Tmavá část (piškotová):
vejce (bílky a žloutky zvlášť)4 ksmletý mák100 gxylitol50 g
kypřící prášek1/2 lžičkyvanilka dle chutikakao1 lžíce
Světlá část (tvarohová):
vejce2 ksmletý mák100 gkokosová mouka50 g
xylitol50 gtučný tvaroh250 g
Krém:
tučný tvaroh1 ksjahody150 g
vejce (bílky a žloutky zvlášť) 4 ks, mletý mák 100 g, xylitol 50 g, kypřící prášek 1/2 lžičky, vanilka dle chuti, kakao 1 lžíce, vejce 2 ks, mletý mák 100 g, kokosová mouka 50 g, xylitol 50 g, tučný tvaroh 250 g, tučný tvaroh 1 ks, jahody 150 g

Příprava

Jednoduchá dvoubarevná paráda. Jsem milovnice máku. Teď v těhotenství obzvlášť. Tento dort jsou vlastně takové dva korpusy v jednom a dá se buď použít jen piškotové těsto a nebo tvarohové.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu (tu menší, pokud chceme vyšší dort) vyložíme pečícím papírem. Suroviny na světlý korpus promícháme a dáme do formy. Potřeme tvarohem a pokládáme jahodami.

Na tmavý korpus vše vyšleháme krom bílků a pak opatrně stěrkou zašleháme sníh a nalijeme na jahody. Pečeme cca 50 minut. 

TIP: Udělala jsem z másla, ořechů, mandlové mouka, kakaa a xylitolu žmolenku a tu jsem nasypala před pečením ještě na povrch dortu. Byl by ale skvělý potřený šlehačkou a dozdobený jahodami.

2018-03-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI